Menu

04 Nisan 2015

Beyaz Atlı Prensiniz Sizi Değil Annesini Arıyor!

Ne zaman ki uzman psikologların bir araştırmasını okudum işte o zaman uzun zamandır şüphelendiğim bu konuda doğru yolda olduğumu anladım.

Bir erkeğin bu dünyada ilk tanıdığı, bildiği kadın annesi. Beklentisiz, karşılıksız sevgi ve ilgi gördüğü tek kadın. O kadınla yani annesiyle neler yaşadıysa, neler paylaştıysa, kendisinde nasıl duygular kaldıysa işte o duyguları, o güveni ya da güvensizliği ona kim yaşatırsa hayatının kadını o oluyormuş. Korumacı bir annesi mi var o zaman korumacı kadınlar çekici geliyor, kıskanç bir anneye mi sahip kıskanç kadınlara doğru meyilleniyor. Kısacası erkeklerin çoğunluğu annelerinin kişiliklerine benzer kişilikteki kadınları kendilerine eş seçiyorlar. Böyle bir seçim onlara güven veriyor.

Hoşçakal Zoraki Spor ve Diyet

Yani neymiş; istersen sıfır beden ol istersen kilolu, ister sarışın ol ister esmer kendini erkekler için değiştirmeye boşu boşuna uğraşıyorsun.

Aşık olduğumuz adama ya da bize aşık olmasını istediğimiz adama kendimizi beğendirmek için kadınlar olarak yıllardır didinip duruyoruz. Sürekli ot yiyip haftada bilmem kaç saat spor salonlarında ter atıyoruz. Ne için? Podyumdaki mankenler gibi olabilmek için mi yoksa kendimiz için mi? Sonra uzmanların görüşlerini okuduğumuzda bir bakıyoruz ki işin aslı öyle değilmiş!

Peki Ne Yapalım?

Kendimiz olalım. Daha önce çalışacağını düşünmediğimiz şeyi yapıp neysek o olalım. Prensimizi elde etmek için çaba, uğraş, ısrar, spor, diyet her ne yapıyorsak, kendimizi aslında olmadığımız mükemmel kadın biçimine sokmak için ne yapıyorsak yapmayalım. Duralım. Önce kendimize bir bakıp nasıl biri olduğumuzu keşfedelim ve kendimizle barışalım. Çünkü görünen o ki; kendimiz olduğumuzda, "gerçek ben"e annesi çok benzeyen başka bir prens ile karşılaşacağız. Sonrası ise daha kolay. Zaten -mış gibi yapmadığımızdan yani rol yapmadığımızdan dolayı gerçek bir ilişki yaşıyor olacağız.

Yok olmaz illaki "O" beyaz atlı prensi istiyorum' diyenler bu sözüm size o zaman; hemen ne yapıp edip annesiyle tanışıp O'na benzemeye çalışın. Kısa yoldan çözüme ulaşırsanız beni de haberdar edin lütfen.

Sevgiyle Şifa Olsun

Duygusal Şifa