Menu

13 Nisan 2015

Düşüncelerin Dualarındır!

Bu cümleyi ilk okuduğum zaman derinden sarsıldığımı hatırlıyorum. "Bu nasıl olabilir?" demiştim. Duayı neden ederiz? İstediklerimize, hayallerimize ulaşmak için yani aslında geleceğimizi yaratmak için dua ederiz.

Bir düşünce zihnimizde yer aldığı zaman önce sözcüklere dönüşüyor sonra bu otomatik olarak duyguya dönüşüyor. Duygular vücudumuzda enerjilere dönüşüyor. Sıkıntılar, üzüntüler, hayal kırıklıkları, kıskançlıklar hissettiğimizde vücudumuzda negatif enerjiler dolaşmaya başlıyor. Çoğunlukla bu duyguların sebebi olarak başkalarını görüyoruz, ya kişileri ya da olayları suçluyoruz. Yaşamdaki gücümüzü bu şekilde başkalarının ellerine verdiğimizi kabul ediyoruz.

Aşağıdakilerden hangisini daha çok düşünürsünüz?

* İnsanlar beni hep kullanırlar
* İnsanlar bana hep yardımcı olurlar

Düşünceler zihninize geldiğinde onlara bir an bakın. Size sevinç, huzur, rahatlık, hafiflik mi hissettiriyor? Bunları hissetmiyorsanız o düşünce, yaşamı size bir yük bir mücadele olarak hissettiriyor demektir. İşte o an bu kötü duygular negatif enerjiler oluşturur ve negatif titreşmeye başlarsınız. Mutsuzluk hissedersiniz. Mutsuzluk bulaşıcıdır. Fiziksel bir hastalıktan daha kolay yayılır. Etrafınızdaki kişiler, olaylar, hatta ağaçlar, bitkiler, hayvanlar bile bu negatif enerjinizi hissederler. Size verdikleri tepkilerde bu doğrultuda olur.

Bu döngünün sunucunda  sizin bilinçaltınız bu inancınızı doğru kabul eder. Yani artık bu düşünceniz kendi yaşam gerçeğiniz olur.

Dünyayı kirletiyor musunuz yoksa temizliyor musunuz?

Evren bizi düşündüklerimiz için yargılamaz, eleştirmez, bizi olduğumuz gibi kabul eder. Eğer "yeterince iyi değilim, bu yüzden kimsenin beni seveceğine inanmıyorum" u seçiyorsanız hayatınızı yalnız geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Bunun yerine " kendimi olduğum gibi seviyorum, çevremde sevilen birisiyim" gibi bir olumlu düşünceyi benimserse zihniniz kısa bir süre içinde yaşam gerçeğiniz bu olacaktır.

Hepimiz gezegenimizden sorumlu olduğumuz gibi içsel dünyamızdan da sorumluyuz. İçimiz nasılsa dışımızda öyledir. Eğer hepimiz düşüncelerimizi olumluya çekip, içsel kirliliğimizi temizlersek; dışımızdaki dünyamızı, yaşamımızı da temizleriz.

Geleceğimizi düşüncelerimizi değiştirerek yaratabileceğimize inanarak başlayalım mı bu işe :)

Sevgiyle Şifa Olsun..

Duygusal Şifa